Önemli bir protein kaynağı
Geleneksel yöntemlerle taş değirmende öğütülmüş
Güçlü bir antioksidan olduğu söylenebilir.
Niasin maddesi içerdiğinden migren hastalığında oluşan basıncı önler ve tedavi edicidir.
Vücudu kanserli tüm hücrelerden korumaya yardım ettiği gibi aynı zamanda zararlı olan tüm maddelerin de uzaklaştırlmasını kolaylaştırır.
Yüksek derecede lifli, sindirim dostu
B grubu vitaminleri potasyum, magnezyum,demir,çinko vb. açısından zengin bir baklagildir.
İçediği K vitamini ile beyin ve sinir sistemi gelişimine de katkı sağlayan fasulye zihinsel işlevlerin kalitesini de artırmaktadır. Kişinin kansere yakalanma riskini azaltmakta ve yok etmekedir.
Düşük glisemik indekse sahip olup kan şekerini düzenler.
Folat ve folik asit zengini olduğundan dolayı kuru fasulye kalp sağlığı ve kan dolaşımı için de oldukça şifalıdır.Kemiklerin güçlenmesi, protein eksiğinin tamamlanması, kolesterolü engellemesi fasulyenin diğer faydaları arasındadır.